Yleisimpiä syitä, miksi ihmiset eivät lahjoita rahaa

Home / Yleisimpiä syitä, miksi ihmiset eivät lahjoita rahaa - March 15, 2017 , by admin
  • Olen antanut jo tarpeeksi

Tämä voi olla totta, sillä jokainen euro on lahjoituksen arvoinen, mutta toisaalta mikä on tarpeeksi? Siinä vaiheessa kun apua tarvitaan kipeästi ja ylimääräistä löytyisi, onko uusien kenkien ostaminen tosiaan tärkeämpää kuin muutaman euron lahjoittaminen sitä kipeästi tarvitseville?

  • Rahaa halutaan säästää itselle ja omalle perheelle

Rahan säästäminen oman perheen tarpeisiin, esimerkiksi tulevaisuuden varalle, on tietenkin tärkeää, mutta se ei tarkoita ettei rahaa voitaisi antaa myös hyväntekeväisyyteen. Säästöön menevästä summasta voidaan antaa esimerkiksi muutama prosentti ja jo tällä voi olla suurikin merkitys rahan saajalle, vaikka se ei kummemmin säästön summaan vaikuta, edes pitkällä tähtäimellä.

  • Lahjoitus on liian pieni tehdäkseen muutosta

Jokainen lahjoitus merkitsee ja pieninkin summa voi vaikuttaa suurella tavalla. Esimerkiksi elintärkeän lääkkeen tai varusteen saaminen voi maksaa juuri euron verran. Kehitysmaissa hinnat ovat huomattavasti länsimaita matalammat, joten jo pienellä summalla saadaan paljon aikaan. Ja jos muutaman euron antaminen hävettää, voidaan yrittää tuplata potti vaikka vedonlyönnissä, jonka apuvälineenä netti kasino on mainio.

  • Ongelmaa ei voida ratkaista

Hyväntekeväisyyden kohde voi olla jotain hyvin suurta, esimerkiksi köyhyyden vähentäminen, ja tämän voittaminen on lähes mahdotonta tai ainakin tuntuu siltä. Vaikka ongelmaan ei olekaan ratkaisua hetkessä, ei se tarkoita etteikö ajan kanssa ja pitkällä tähtäimellä voida saada lahjoitusten avulla huomattavia kehitysaskelia, jotka parantavat maailmaa.

  • Ongelma on oire isommasta vääryydestä

On totta, että useat hyväntekeväisyyden kohteista ovat yhteiskuntaan ja hallitukseen sitoutuneiden ongelmien lopputulosta, mutta se ei tarkoita, etteikö asiaan voisi vaikuttaa. Kaikkialla ei ole mahdollisuuksia saada sellaista järjestelmällisyyttä, mikä estäisi ongelman syntymisen ja osa apua tarvitsevista ovat tilanteessa esimerkiksi luonnonkatastrofin seurauksena, eikä näihin tietenkään kukaan pysty vaikuttamaan.

  • Lahjoitukset eivät mene niille, jotka tarvitsevat sitä eniten

Koska hyväntekeväisyyteen omistautuneita organisaatioita ja yhdistyksiä on tuhansittain, voi tuntua hankalalta päättää mihin rahat antaa ja kuka juuri nyt tarvitsee apua eniten. Samalla voidaan myös tuskailla sen suhteen, mikä järjestö antaa parhaimman avun mihinkin ongelmaan. Netistä löytyy kuitenkin itsenäisten organisaatioiden suorittamia tutkimuksia siitä, mitkä yhdistykset ovat tehokkaimpia ja missä rahat laitetaan parhaiten käyttöön.

  • Ongelma on hallituksella

Tämä on totta useimmissa tapauksissa, mutta kaikilla hallituksilla ei ole mahdollisuutta tarttua ongelmiin. Esimerkiksi katastrofien tai sotien jälkeen, voidaan tarvita sellaisia resursseja, joihin valtiolla ei yksinkertaisesti ole varaa, vaikka näin haluttaisiinkin.