Vapaaehtoiseksi hyväntekeväisyys yhdistykseen?

Home / Vapaaehtoiseksi hyväntekeväisyys yhdistykseen? - March 18, 2017 , by admin

Hyvin monet ilmoittautuvat vapaaehtoisiksi erilaisiin hyväntekeväisyysorganisaatioihin. Tämän avulla voidaan auttaa valittua kohdetta henkilökohtaisella osaamisella sekä vaivalla ja tietenkin itselle saadaan hyvä mieli. Tämä on mainio keino auttaa erityisesti silloin, kun rahaa ei ole ylimääräisenä ja hyväntekeväisyyden kohteesta riippuen, tehtävät voivat olla hyvin erilaisia. Vaikka työ onkin monipuolista ja palkitsevaa, tulee silti huomioida muutamia seikkoja sitä ennen.

Ensimmäiseksi tulee miettiä, mitä itse voi antaa kyseiselle järjestölle. Esimerkiksi kokemus sosiaalisesta mediasta ja mainonnasta voi olla hyvinkin suuri apu mille tahansa yritykselle ja muuten teknisesti osaavat henkilöt voivat auttaa luomaan vaikka nettisivut. Kannattaa siis ilmoittaa oma osaaminensa ja kertoa, miten sitä voidaan parhaiten hyödyntää, jotta vapaaehtoisen on mahdollista antaa kaikkensa.

Toinen asia, mikä kannattaa pitää mielessä on se, mitä tykkää tehdä. Koska tässä toteutetaan omaa intohimoa, ei pidä täysin uppoutua epämieluisaan tehtävään, vaikka siinä olisikin hyvä ja se toisinkin paljon hyötyä organisaatiolle. Samalla voidaan myös verestää vanhoja taitoja, kuten luovuutta tai musikaalisuutta, joiden hyödyntäminen organisaation tukemiseen on varma tapa auttaa.

Jo alkuun kannattaa myös pohtia, kuinka paljon aikaa on valmis antamaan hyväntekeväisyyteen. Aikaa voidaan antaa päivittäin muutaman tunnin verran tai vaikka tunnin kuukaudessa. Usein on kuitenkin tärkeää pystyä arvioimaan tämä suunnilleen, ennen kuin vapaaehtoiseksi ryhdytään. Näin molemmilla osapuolilla on käsitys siitä, miten paljon vapaaehtoinen voi tehdä ja miten paljon organisaatio olettaa tämän antavan aikaansa. Tietenkin vapaaehtoisena olemisen täytyy olla hyödyllistä sekä organisaatiolle että vapaaehtoiselle. Tämä tarkoittaa sitä, että vapaaehtoinen antaa arvokasta aikaa organisaatiolle ja siitä hyvän olon, sekä kokemusta kyseisestä alasta tai toimesta.

Samalla saadaan muitakin etuja, kuten uusia ystäviä ja erilaisia kokemuksia, mitä ei arkeen helposti muuten sattuisi. Tämä voi myös tuoda muutaman uuden taidon mukanaan lähes huomaamatta, kaikki samalla kun autetaan muita. Joten jos turhaa aikaa löytyy tai on sellainen kaipaus, että auttamaan pitäisi päästä, ei tarvitse aina luopua omista rahoista, kun voidaan antaa osaamistaan sekä aikaansa. Onneksi eri yhdistyksiä löytyy runsaasti, sillä vaikka yhdessä ei mieluisia paikkoja vapaaehtoiselle olisi, voidaan tutustua muihin vaihtoehtoihin ja etsiä sellainen, mikä tuntuu itselle kaikista parhaimmalta.