Hyväntekeväisyyttä useilta kanteilta

Hyväntekeväisyys tarkoittaa oman antamista jollekin toiselle ja usein tästä saadaan palkaksi hyvä mieli itselle. Jotta hyväntekeväisyys toimii, täytyy sen tapahtua omasta vapaasta tahdosta, ilman painostusta, eikä hyvää tekevän tule olettaa tästä vastapalveluksia tai muutakaan konkreettista, kuten voittoa tai kiitosta. Pyyteettömästi annettu apu on aina arvokkainta, vaikka se olisikin rahallisesti tai ajallisesti pientä.

Hyväntekeväisyydellä on myös monet kasvot ja vaikka se onkin periaatteessa jokaisen yksilön yksittäistä antamista, voidaan sitä toteuttaa monella tapaa. Rahaa voidaan lahjoittaa, asiasta voidaan kertoa eteenpäin ja omaa aikaa voidaan uhrata vapaaehtoiseksi ryhtymällä. Kaikille tämä ei kuitenkaan ole tarpeeksi, vaan omia näkemyksiä halutaan lähteä toteuttamaan luomalla oma hyväntekeväisyysjärjestö. Tälle sivustolle onkin kerätty tietoa siitä, mitä pitää ottaa huomioon kun halutaan tehdä hyvää, joko tukemalla jo olemassa olevaa organisaatiota, tai perustamalla oma.

Sivustolta löytyy vinkkejä sopivan vapaaehtoiskohteen löytämiselle ja siihen, onko vapaaehtoisuus itselle oikea muoto auttaa. Lisäksi keskitytään oman organisaation perustamiseen, aina yleisimmistä virheistä koko prosessiin, mikä voi ainakin alkuun olla hyvin hämmentävä ja vaikea prosessi. Lisäksi tarkastellaan sitä, miksi kaikki ihmiset eivät lähde hyvää tekemään ja miten vältetään lahjoitusten joutuminen sellaisille henkilöille, jotka yrittävät käyttää toisten anteliaisuutta ja ajankohtaisia kriisejä hyväkseen.

Vaikka hyväntekeväisyys on aina hyvä asia, on kolikolla monta kääntöpuolta, eikä mihinkään kannata ryhtyä, ennen kuin tiedetään siitä tarpeeksi. Pelkkä innostus riittää pienen muutoksen aikaansaamiseen, mutta suuri motiivi ja energia voi jopa tehdä silmissä näkyvää muutosta. Tästä ei ehkä saada itselle mitään konkreettista tuottoa tai muuta etua, mutta se onkin hyväntekeväisyyden parhaimpia puolia. Kaikki positiivinen, mitä siitä saadaan, on kiinni vain mielestä ja siitä tunteesta, joka saadaan pyyteettömällä avun tarjoamisella.