Hyvän tekeminen lievittää stressiä

Home / Hyvän tekeminen lievittää stressiä - March 16, 2017 , by admin

Yksi parhaimmista tavoista lievittää stressiä on antamalla hyvää muille. Kun autetaan muita, siirretään huomio itsestä ja omista ongelmista niihin, jotka oikeasti tarvitsevat apua. Auttaminen yhdistää myös yhteisöjä ja tuo rauhallisemman tunteen itselle ja avun kohteelle. Alla on esimerkkejä, kuinka eri kohteisiin voidaan uhrata omaa aikaa.

  • 1. Hyväntekeväisyys tapahtumat

Näihin kuuluu esimerkiksi kävelyt, joilla kerätään rahaa tiettyyn kohteeseen. Ainut mitä tarvitaan, on päättäväisyyttä, sekä kävelykengät. Ilmoittautumisen lisäksi tarvitsee vain saapua paikalle ja hankkia sponsori, kuten perheenjäsenet, työkaverit, harrastusporukat, jotka ovat valmiit lahjoittamaan rahaa kohteeseen. Lahjoitus voi olla mitä tahansa eurosta jopa satoihin euroihin, riippuen siitä kuinka paljon lahjoituksia saadaan.

  • 2. Vanhainkodit ja sairaalat

Erityisesti vanhainkodeista löytyy paljon asukkeja, joita kukaan ei käy viihdyttämässä ja seuraa kaivataan kipeästi. Tämä vaatii vain muutaman tunnin viikossa ja voi tehdä hyvin suuren konkreettisen muutoksen sille henkilölle, jonka kanssa aikaa vietetään. Lähialueen mahdollisuudet voi tarkistaa helposti netistä ja vapaaehtoisten tarve selviää usein soittamalla tai käymällä paikanpäällä.

  • 3. Erilaiset kerhot

Varsinkin nuorille on tarjolla paljon erilaisia yhdistyksiä ja kerhoja, joissa saadaan uusia ystäviä, päästään ulkoilemaan ja tekemään muutakin kuin videopelien pelaamista ja samalla opitaan antamaan. Tämä on mainio tapa opettaa lapselle antamista jo pienestä pitäen, mutta kannattaa myös muistaa että kerhot pyörivät usein vapaaehtoisten voimin. Jos lasten ja nuorten kanssa toimiminen kiinnostaa, voidaan kysyä kerhon järjestäjiltä, tarvitaanko lisää aikuisia vapaaehtoiseksi ja näin antaa takaisin sekä nuoremmalle sukupolvelle, että kerhon muille kohteille.

  • 4. Kodittomien yhdistykset ja ruoka-apu

Ruoka-apu voi olla erilaisissa muodoissa ja useat organisaatiot tarjoavat tätä. Sen erityisempää ei tarvita, kuin soitto johonkin yhdistyksistä ja auttaminen sillä keinolla, mistä on eniten hyötyä. Esimerkiksi kodittomien auttaminen voi sisältää erilaisia tehtäviä ja tämän takia kannattaa kysellä useasta lähteestä, minkälaisia vapaaehtoisten paikkoja heillä olisi tarjota.

  • 5. Tarhat

Useille ihmisille karvaiset lemmikit ovat lähellä sydäntä ja kodittomia eläimiä haluttaisiin auttaa. Paikalliseen eläinsuojelujärjestöön on helppo olla yhteydessä ja aloittaa vapaaehtoisuus. Tämä on monipuolista työtä, mutta kannattaa kuitenkin muistaa että eteen voi tulla hyvinkin rankkoja kokemuksia ja harvoin vapaaehtoisuus on pelkkää pentujen silittelyä ja koirien leikittämistä.