Antamisen voima

Home / Antamisen voima - March 17, 2017 , by admin

Antamisella voi olla suuri vaikutus ympäristöömme ja samalla se antaa hyvää tekemälle korvaamattoman tunteen, mitä ei muualta saa. Se palkitsee tekijän sellaisilla tavoilla, mitä ei ole edes mietitty, eikä tämä tarkoita välttämättä lompakon käyttämistä. Esimerkiksi yhä useammat varakkaista ihmisistä ovat tekemisissä jonkinlaisen hyväntekeväisyyden kanssa, eikä se suinkaan tarkoita että ensimmäiselle vastaan tulevalle organisaatiolle kirjoitetaan shekki. Se tarkoittaa että he perustavat yhdistyksiä, antavat aikaa, rahaa, energiaa ja osaamista, tekevät rahastoja ja osallistuvat tapahtumiin. Eikä tästä hyödytä muuta, kuin hyvällä mielellä.

Nyt voidaankin ajatella että rikkaiden on helppo antaa rahaa, sillä sitä riittää. Mutta raha ei ole ainut mitä tarvitaan ja mitä enemmän varallisuutta on, sitä kiireellisempi ihminen usein on. Silti nämä ihmiset ovat valmiit järjestämään aikaansa. Kun tämä tehdään pelkästään antamisen ilosta, eli halutaan jakaa sitä mitä itsellä on, vain koska välitetään, saadaan paras ilo itselle. Tämän takana ei tulisi olla erityisempiä motiiveja, tämän avulla ei tule hakea mitään takaisin, eikä pidä välittää siitä, huomaako kukaan omaa panostusta. Pointtina on oltava se, että hyvän antaminen on riittävästi itselle ja tiedetään, että on panostettu auttaakseen jotain kohdetta.

Kun lähdetään hyväntekeväisyyteen sellaisella asenteella, että siitä halutaan kiitosta tai jotain konkreettista takaisin, ollaan heti väärillä jäljillä. Ensinnäkin aina tulee olemaan joku, joka tekee enemmän asian eteen ja aina tulee olemaan suuri määrä ihmisiä, jotka tekevät sen eteen vähemmän, tai jopa saman verran, mutta erilaisilla tavoilla. Toiseksi, kiitos tulee kyllä, mutta ei aina sellaisessa muodossa, mitä ajatellaan. Usein kiitosta voidaan saada palautteena muilta ihmisiltä, mutta suurin palkinto tulee kokemuksista. Hyväntekeväisyyden avulla päästään kokemaan sellaisia asioita, mitä ei missään muualla ole mahdollista kokea.

Näistä tarinoista jää jälki omaan historiaan ja uudet tuttavuudet, joita hyväntekeväisyyden avulla voidaan saada hyvin erilaisilla tavoilla, voivat jäädä elinikäisiksi tuttaviksi. Eikä näitä kokemuksia saada rahaa lahjoittamalla, vaan uppoutumalla itse työhön, auttamalla oikeasti tekemään maailmasta parempaa, yksi askel kerrallaan. Negatiivisia puolia on vaikea löytää, kunhan asenne on oikea, eikä takaraivossa ole toiveita kunniasta ja muiden kiitollisuudesta, sillä nämä eivät hyväntekeväisyyteen kuulu.